::R@keta >> Generation Web Vol.2>>

nástěnka Pečení, smažení, dušení --- stats --- home

více...
11. prosince 2025 [5:05:58]
Rakeťáci © 2008-2012
(nápověda)
(starý úvod)
Pečení, smažení, dušení
...zkrátka vše kolem vaření!

:: homepage
vlastník: sibka ::
80 odběratelů ::
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 186-205 z 9466 :: dolů dospod >>
uri
* 26. února 2017 [12:20:51] Re :: link
uri » MVDr.prostejanek (21:49:07): pivo jaky? A vitej do klubu ')
 
MVDr.prostejanek
25. února 2017 [21:49:07] Re :: link
MVDr.prostejanek » Tento víkend domácí pivo (zatím kvasí), škvarky, utopenci (naložení), šunka a zítra bude škvarkový chleba :)
 
uri
* 23. února 2017 [6:15:46] Re :: link
uri » omnomnom
 
Ing. goldenace
22. února 2017 [22:33:42] Re :: link
 
Siren
* 22. února 2017 [20:39:27] Re :: link
Siren » o____________________o
 
MVDr.prostejanek
22. února 2017 [19:50:28] Re :: link
MVDr.prostejanek » žitný rozkvas, pak přidána pšeničná chlebová, trochu celozrnné a špaldy a krom vody i trochu jogurtu
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16807340_1613767465305423_8186111014165732892_n.jpg?oh=f1934c71038d76b2e953ac28c8f1a23f&oe=593467E7
 
Sili
18. února 2017 [13:10:17] Re :: link
 
MVDr.prostejanek
14. února 2017 [22:54:53] Re :: link
MVDr.prostejanek » dnes zaděláno pivem, ovál se slunečnicovým semínkem, přes den těsto v lednici...
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16602854_1604998656182304_1176947106888817433_n.jpg?oh=3be8e5b0878a536974893469736b870d&oe=59469990
 
MVDr.prostejanek
9. února 2017 [6:30:31] Re :: link
MVDr.prostejanek » Rudie (6:23:08): jezdím každý den do práce do Židenic, takže klidně přes poledne předám i v Brně :) jen dej vědět, ať si ho připravím :)
 
MVDr.prostejanek
8. února 2017 [21:39:24] Re :: link
MVDr.prostejanek » taky mi trouba v novým bytě peče jinak než jsem zvyklá :) ale to se vychytá :)
jinak už jsem zkoušela posílat sušený kvásek poštou známé a funguje jí pěkně :)
 
Serpentine
8. února 2017 [20:25:14] Re :: link
Serpentine » MVDr.prostejanek (20:14:59): jsi sikovna :) ja prave pecivo taky delam pivni, ale je pravda, ze jsem vychazela vzdy z jednoho receptu .. kdyby bylo vice casu, rozhodne bych experimentovala
az bude cas tak vyzkousim, ty rozmrazovany rohliky z kramu se s cerstve upecenym doma nedaji srovnavat ;)


ted jsem spis nonstop nasrana :D nez budeme delat novou kuchyn, musim vystacit s el. troubou co tu je od zacatku, ktera ale podle me pece proste naprosto nahovno .. na tech par mesicu se mi ale nechce shanet jinou
jsem, nebo spis byla jsem zvykla hodne pect a chybi mi to, cokoli ale upecu v tyhle je proste hrozne v prdeli .. :D ted jsem pekla babovku, chutove nastesti super, ale .. vubec nevybehla (je to recept, ktery pecu pravidelne uz nejaky rok a nikdy jsem v jinych troubach nemela problem), ok, ale hlavne i pres vymazani a vysypani formy byla tmava (pritel si myslel, ze jde o nejakou cokoladovou variantu), i presto se proste testo nejak pripaluje, nerozumim tomu .. pecu strudl, na pecicim papiru, na vrchu ok, dole tmavej, pritom treba jsem zvykla pect strudl na 160-180 stupnu tak 30-35 minut .. tady za stejne dlouhou dobu ho upecu pri ani ne 100 stupnich :D obcas si nekomu postezuju a dostane se mi odpovedi, ze jako kazda trouba pece TROCHU JINAK, ale az takovyhle teplotni rozdil imho neni normalni ...
 
MVDr.prostejanek
8. února 2017 [20:14:59] Re :: link
MVDr.prostejanek » Serpentine (20:03:07): na rohlíky existuje pár receptů, které jsou dobré i druhý den... většinou je tam víc tuku, ale nikdy to nechutná jako kupované a ten druhý den už si tolik nepochutnáš...
tenhle chleba mám vyzkoušený i 3. den, když ho úplně vychladlý dám do pytlíku, tak je furt chuťově dobrý... jediné, co mu neprospívá je lednice (večer nachystáme svačinu do lednice a ráno si ji jen vezmem), pak je takový hodně hutný... jinak jsem teď o víkendu pekla u našich, hnětla jsem ručně, zadělala pivem, těsto bylo řidší a hodně lepkavé, ale chleba krásně nadýchaný a i sestřiny děti byly nadšené :)
 
Serpentine
8. února 2017 [20:03:07] Re :: link
Serpentine » MVDr.prostejanek (13:38:17): z kvasnic, tak to bude tim .. ale jako hned po upeceni chutnal dobre :) mne teda hodne rychle tvrdne i domaci pecivo - rohliky housky je idealni jist jeste teple, mozna to bude ten samy problem /uplne si ted nevybavim, jak jsem pecivo delala, protoze je to uz dlouho, ted na to nemam vubec cas/
 
Jeremmy
5. února 2017 [22:18:21] Re :: link
Jeremmy » doreen (17:49:04): akorat s koupenym testem, coz se asi nepocita :D
 
doreen
5. února 2017 [17:49:04] Re :: link
doreen » Jeremmy (15:50:35): To vypadá dobře :)

Zkoušeli jste někdo dělat doma pizzu? Nějaké tipy?
 
Jeremmy
5. února 2017 [15:50:35] Re :: link
Jeremmy » lososove těstoviny
https://i66.tinypic.com/35mfhnm.jpg
 
Sammy
31. ledna 2017 [11:03:58] Re :: link
Sammy » krásné tyjo
 
MVDr.prostejanek
30. ledna 2017 [13:38:17] Re :: link
MVDr.prostejanek » Serpentine (13:11:29): z kvásku nebo z kvasnic? Z kvásku by měl být trvanlivější... dneska jsou vlastně 3. den a jíst se to dá úplně v pohodě, nejlepší ale jsou samozřejmě první den :)
 
Serpentine
30. ledna 2017 [13:11:29] Re :: link
Serpentine » vypadaji super :)

ja se pokusila o vlastni chleb jen jednou, byl dobry, ale ohromne rychle zacal tvrdnout
 
MVDr.prostejanek
28. ledna 2017 [17:54:00] Re :: link
MVDr.prostejanek » dnes pokus č. 5 a 6, minulý se moc nepovedl, ale topinky se z něj sníst daly... tyhle vypadají k světu. Zadělány s domácím pivem
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16195361_1587047691310734_3285482937665805016_n.jpg?oh=cf6f3742b05fbb56d2a9c456c196cc7b&oe=59085EAB
 
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 186-205 z 9466 :: dolů dospod >>