::R@keta >> Generation Web Vol.2>>

nástěnka Pečení, smažení, dušení --- stats --- home

více...
11. května 2025 [17:45:42]
Rakeťáci © 2008-2012
(nápověda)
(starý úvod)
Pečení, smažení, dušení
...zkrátka vše kolem vaření!

:: homepage
vlastník: sibka ::
80 odběratelů ::
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 97-116 z 9466 :: dolů dospod >>
guano
3. prosince 2017 [17:56:05] Re :: link
guano » dělá někdo z vás pečený čaje?
 
popel
1. prosince 2017 [18:25:08] Re :: link
popel » eQ^ (13:19:35): ted jsem si na tebe v tydnu vzpomnela, kdyz jsem s detma trenovala sklonovani muzskych vlastnich jmen. Jedna z procvicovacich vet znela “Kichari (Adam S.) … se spalily rizky.” Mela jsem misto rizku dat krutony :D
 
eQ^
1. prosince 2017 [13:19:35] Re :: link
eQ^ » doreen (23:43:58): presne, neni treba olej
 
doreen
26. listopadu 2017 [23:43:58] Re :: link
doreen » Já dělám krutony na pánvi běžně bez oleje, není to ani mastný ani spálený :)
 
Sili
26. listopadu 2017 [16:53:07] Re :: link
Sili » Objevila jsem ameriku... Krutony v troubě misto na panvi
Nic neni mastne a pripalene, rychleji hotovo a nepoměrně zdravejsi
Budu tak dělat topinky, ktery vlastne nejim jenom kvuli tomu prepalenymu oleji
 
guano
3. listopadu 2017 [0:15:40] Re :: link
guano » o víkendu jsem se patlala s dýní a stálo to za to. jsem teda fakt tragédka, pokud jde o pižlání tý dýně, ale jde s ní dělat spousta věcí. udělala jsem ji tedy jen s cizrnou, tofu a kokosvym mlíkem, k tomu rejži, ale bylo to hrozně dobrý!
 
sabu
21. října 2017 [3:17:08] Re :: link
sabu » To jsem psala ja samozrejme
 
Anonymous
21. října 2017 [3:16:37] Re :: link
Anonymous » Nechce Medved pridat neco do diskuze?
 
#PhoeniX
19. října 2017 [19:04:53] Re :: link
#PhoeniX » uri (3:19:22): rozhodně to je individuální, sám z vyšší dávky cítím teplo ve svalech a spokojenost, úlevu od svalového napětí a slabě stimulační.. ale dobrý známý se solidním teoretickým i praktickým přehledem to přírovnal určitě z nějakého dobrého důvodu, sežral kdysi celou jolokii a za chvilku mu bylo jasné že přecenil síly .) zpocený, rudý, nakopaný, euforický
https://memegenerator.net/img/images/400x/10438448.jpg

o možném negativním na účinku na zdraví někoho s nemocným oběhovým systémem jsem zatím nepotkal nikde nic
 
Tychi
18. října 2017 [5:40:15] Re :: link
Tychi » Což o to, vydržela jsem. Snědla to, ale některá sousta polknout bylo opravdu těžké.
 
uri
* 18. října 2017 [3:19:22] Re :: link
uri » eh, nevzpominam si, ze by na me kdy chili melo efekt aspon vzdalene podobnej kokainu, ale taky sem nekde nedavno cetl, ze reakce na chili jsou pomerne individualni co se moznosti "sjeti" tyce
 
#PhoeniX
18. října 2017 [0:16:42] Re :: link
#PhoeniX » to chce vydržet a dostat do sebe co nejvíc, pokud se nedělá zle od žaludku, efekty intoxikace se prý velice podobají kokainu... ale nevím o tom, že by vznikala závislost na chilli, tělo rychle buduje toleranci ve vnímání pálivosti
 
Tychi
17. října 2017 [19:00:43] Re :: link
Tychi » Není dobré dávat do jídla moc oleje, ve kterém se přes půl roku koupaly žluté papričky. Moc moc to palí.
 
#PhoeniX
5. září 2017 [3:04:09] Re :: link
#PhoeniX » eQ^ (13:09:55): tak ony jsou si hodně podobné, řekl bych ze sesterských linií... jak moc se liší od těhhle basic red habaneros? už tak jsou to pozdě plodící a náročné kytky, mají tak akorát silnou stěnu, dobře se s nima pracuje když jsem dělal s větším množstvím (vystřihnutí žeber se semínkama)... a hlavně typické aroma které je moje nejoblíbenější feature, s tou ostrostí poměr akorát aby hezky vyniklo a ještě se to dalo jíst
mustard habaneros ještě nezrajou, ale teď začíná bird's eye / ot viet nam, vyseto z papriček koupených v sapě, jsou menší než originál ale velikost doženou potencí... jsem zvědavý jak je zhodnotí šéf vietnamec, habaneros se mu velice líbí, akorát to aroma není typické pro jejich jídla a sám si dá pár plátků do pho k plné spokojenosti.. akorát dneska chudák vyložene brečel, digestoř nezvládne odtáhnout všechen aerosol z woku
ten stav stojí za to, akorát dostat do sebe takové množství není prdel
 
eQ^
1. září 2017 [13:09:55] Re :: link
eQ^ » #PhoeniX (0:53:22): ja misto habanera radsi scotch bonet :)
 
#PhoeniX
29. srpna 2017 [0:53:22] Re :: link
#PhoeniX » začínají zrát habaneros
the spice must flow

https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/21032685_1818701558145962_4722661066089095267_n.jpg?oh=a757a84984dbadd8996e7bd2b7be8955&oe=5A1C84EA

z těhhle potvor má respekt i vietnamec zvyklý na hodně ostré jídlo, zatím zrají červené které by měly být relativně slabší
jedna do zeleniny pod křupavou kachnu stačila, bez semen, víc už bych měl problém normálně sníst, šéf ještě během přípravy došel s tím že mám čekat mazec..

naprosto dokonalé aroma a regulérní psychoaktivita, je mi po dlouhé době vyloženě dobře a v žaludku furt cítím příjemně hřejivo
 
MVDr.prostejanek
25. srpna 2017 [12:30:33] Re :: link
MVDr.prostejanek » guano (7:35:58): u našich pořád kupují cukr po desetikilových baleních :D
 
Sili
25. srpna 2017 [11:14:56] Re :: link
Sili » guano (7:35:58): tak to mame 25 g cukru denně na osobu. S tim ze asi nebyly zadny sladkosti apod, takze to byl asi i jedinej cukr co do sebe dostali. To si skoro myslim, ze dnes ho snime vic. Prave v tom sladkym jidle a tsk.
 
guano
25. srpna 2017 [7:35:58] Re :: link
guano » tyjo, tak nevim, vzhledem k tomu, že řikám, že já jsem si cukr vůbec nekoupila - a to bych jeho spotřebu měla snížit, protože ho přijímám v potravinách -, mi to přijde fakt šílený množství. moje máma taky dělala džemy nebo občas něco upekla, ale stejně se prostě jednou za čas koupil ten pytlíček. ta rodina studenta byla snad jen čtyřčlenná. případně já třeba pro slazení používám med a oni taky i měli ty včely. jak o tom píšete, dokážu si to teda představit za předpokladu, že ta paní pořád něco peče a každý den snědí společně marmeládu. nevim, jaký byly v 70. a 80. letech na kavkazu potraviny, to je taky fakt, samozřejmě, ale jak řikám, ve srovnání s mejma zkušenostma mi to přišlo jako obrovskej pytel a že cukr přijímaj tim pádem jen užíráním z něho. mhm, ale tak evidentně si to spíš asi prostě jen nedokážu představit a vám to přijde ok, tak jo.)
 
MVDr.prostejanek
25. srpna 2017 [6:31:25] Re :: link
MVDr.prostejanek » taky jsme kupovali cukr po pytlech... když bylo ještě hodně včel, spotřeba byla velká (v létě se jim sebere med a krmí se cukrem rozvařeným s vodou na zimu). Plus ještě záleží, jak moc se peče sladký, tam toho dokáže padnout taky hodně. No a taky jak velká rodina, že :)
 
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 97-116 z 9466 :: dolů dospod >>