::R@keta >> Generation Web Vol.2>>

nástěnka Pečení, smažení, dušení --- stats --- home

více...
11. května 2025 [17:39:47]
Rakeťáci © 2008-2012
(nápověda)
(starý úvod)
Pečení, smažení, dušení
...zkrátka vše kolem vaření!

:: homepage
vlastník: sibka ::
80 odběratelů ::
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 107-126 z 9466 :: dolů dospod >>
uri
* 18. října 2017 [3:19:22] Re :: link
uri » eh, nevzpominam si, ze by na me kdy chili melo efekt aspon vzdalene podobnej kokainu, ale taky sem nekde nedavno cetl, ze reakce na chili jsou pomerne individualni co se moznosti "sjeti" tyce
 
#PhoeniX
18. října 2017 [0:16:42] Re :: link
#PhoeniX » to chce vydržet a dostat do sebe co nejvíc, pokud se nedělá zle od žaludku, efekty intoxikace se prý velice podobají kokainu... ale nevím o tom, že by vznikala závislost na chilli, tělo rychle buduje toleranci ve vnímání pálivosti
 
Tychi
17. října 2017 [19:00:43] Re :: link
Tychi » Není dobré dávat do jídla moc oleje, ve kterém se přes půl roku koupaly žluté papričky. Moc moc to palí.
 
#PhoeniX
5. září 2017 [3:04:09] Re :: link
#PhoeniX » eQ^ (13:09:55): tak ony jsou si hodně podobné, řekl bych ze sesterských linií... jak moc se liší od těhhle basic red habaneros? už tak jsou to pozdě plodící a náročné kytky, mají tak akorát silnou stěnu, dobře se s nima pracuje když jsem dělal s větším množstvím (vystřihnutí žeber se semínkama)... a hlavně typické aroma které je moje nejoblíbenější feature, s tou ostrostí poměr akorát aby hezky vyniklo a ještě se to dalo jíst
mustard habaneros ještě nezrajou, ale teď začíná bird's eye / ot viet nam, vyseto z papriček koupených v sapě, jsou menší než originál ale velikost doženou potencí... jsem zvědavý jak je zhodnotí šéf vietnamec, habaneros se mu velice líbí, akorát to aroma není typické pro jejich jídla a sám si dá pár plátků do pho k plné spokojenosti.. akorát dneska chudák vyložene brečel, digestoř nezvládne odtáhnout všechen aerosol z woku
ten stav stojí za to, akorát dostat do sebe takové množství není prdel
 
eQ^
1. září 2017 [13:09:55] Re :: link
eQ^ » #PhoeniX (0:53:22): ja misto habanera radsi scotch bonet :)
 
#PhoeniX
29. srpna 2017 [0:53:22] Re :: link
#PhoeniX » začínají zrát habaneros
the spice must flow

https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/21032685_1818701558145962_4722661066089095267_n.jpg?oh=a757a84984dbadd8996e7bd2b7be8955&oe=5A1C84EA

z těhhle potvor má respekt i vietnamec zvyklý na hodně ostré jídlo, zatím zrají červené které by měly být relativně slabší
jedna do zeleniny pod křupavou kachnu stačila, bez semen, víc už bych měl problém normálně sníst, šéf ještě během přípravy došel s tím že mám čekat mazec..

naprosto dokonalé aroma a regulérní psychoaktivita, je mi po dlouhé době vyloženě dobře a v žaludku furt cítím příjemně hřejivo
 
MVDr.prostejanek
25. srpna 2017 [12:30:33] Re :: link
MVDr.prostejanek » guano (7:35:58): u našich pořád kupují cukr po desetikilových baleních :D
 
Sili
25. srpna 2017 [11:14:56] Re :: link
Sili » guano (7:35:58): tak to mame 25 g cukru denně na osobu. S tim ze asi nebyly zadny sladkosti apod, takze to byl asi i jedinej cukr co do sebe dostali. To si skoro myslim, ze dnes ho snime vic. Prave v tom sladkym jidle a tsk.
 
guano
25. srpna 2017 [7:35:58] Re :: link
guano » tyjo, tak nevim, vzhledem k tomu, že řikám, že já jsem si cukr vůbec nekoupila - a to bych jeho spotřebu měla snížit, protože ho přijímám v potravinách -, mi to přijde fakt šílený množství. moje máma taky dělala džemy nebo občas něco upekla, ale stejně se prostě jednou za čas koupil ten pytlíček. ta rodina studenta byla snad jen čtyřčlenná. případně já třeba pro slazení používám med a oni taky i měli ty včely. jak o tom píšete, dokážu si to teda představit za předpokladu, že ta paní pořád něco peče a každý den snědí společně marmeládu. nevim, jaký byly v 70. a 80. letech na kavkazu potraviny, to je taky fakt, samozřejmě, ale jak řikám, ve srovnání s mejma zkušenostma mi to přišlo jako obrovskej pytel a že cukr přijímaj tim pádem jen užíráním z něho. mhm, ale tak evidentně si to spíš asi prostě jen nedokážu představit a vám to přijde ok, tak jo.)
 
MVDr.prostejanek
25. srpna 2017 [6:31:25] Re :: link
MVDr.prostejanek » taky jsme kupovali cukr po pytlech... když bylo ještě hodně včel, spotřeba byla velká (v létě se jim sebere med a krmí se cukrem rozvařeným s vodou na zimu). Plus ještě záleží, jak moc se peče sladký, tam toho dokáže padnout taky hodně. No a taky jak velká rodina, že :)
 
#PhoeniX
25. srpna 2017 [3:51:27] Re :: link
#PhoeniX » guano (22:27:32): prarodiče cukr takhle taky dřív nakupovali, z válečného období byli naučení mít doma zásoby.... takže x pytlíků mouky od každého druhu a když byl nějaký spotřebován, byl záhy doplněn na původní stav
noa zahrada plná ovocných stromů, takže zavařeniny produkovali naplno a do nich padne cukru fakt dost
 
Sili
25. srpna 2017 [1:34:00] Re :: link
Sili » guano (1:15:29): i see
To pak ale vychází deset deka na den pro celourodinu
To neni tolikne?
 
guano
25. srpna 2017 [1:15:29] Re :: link
guano » Sili (22:51:59): huh, asi proto, že jsem vydělila počet dnů těma kilama, což je opravdu velký matematický výkon, teď se tomu hrozně směju, to fakt dává smysl .DD jsem fakt ale teda hrozně přetažená, ježišmarja
ale každopádně těch padesát zůstává!!
 
Maxidejf
* 25. srpna 2017 [1:13:43] Re :: link
Maxidejf » // Jen tu tak podpořím současný téma: víte o tom, že český zemědělci pobírají dotace za každý NEvyrobený kilogram másla? Eurosocialista se snaží poroučet větru, dešti a pak to takhle dopadá.. :)
 
Sili
24. srpna 2017 [22:51:59] Re :: link
Sili » tyjo...spatne ctu nebo proc se nemuzu dopocitat jak jsi z 50 kg cukru za rok dvodil sedm kilo cukru denne?
 
guano
24. srpna 2017 [22:27:32] Re :: link
guano » minulou lekci mi student (z Ruska) tvrdil, že když byl malej (70. léta), tak měli spotřebu 50 (!) kg cukru na rok. byla jsem dost zaskočená, je to šílený množství a já jsem si za poslední tři roky ani žádnej cukr nekoupila (samozřejmě, sladkosti nepočítám, myslim cukr sám o sobě). on řikal, že dělali marmelády a bla bla, takže to rychle padá, ale stejně, toho musely bejt kvanta, co to je, sedm kilo cukru denně? .D (a fakt řikal padesát, ne pět, mluvil o velkym pytli a mluví dobře.)...
o tom máslu jsem četla, ten skok je vysokej, ale taky ho vůbec nekupuju, vlastně mouku jsem koupila po letech teprve podruhý. (a ano, někdy vařim! akorát něco jednoduššího a nepeču.)
na druhou stranu, vyšší cena některejch výrobků by mě od koupě odradila, např. skokové zdražení milky před třemi lety na mě mělo velmi dobrý vliv .D
 
čijo
24. srpna 2017 [12:03:07] Re :: link
čijo » A teď vidím,že tohle napsala už sil.
Vykojena hlava.
 
čijo
24. srpna 2017 [12:02:15] Re :: link
čijo » A jako opravdu mě máslo a ghee nezruinuje :) jen je zajímavý,že to vzrostlo tak rychle.
 
čijo
24. srpna 2017 [12:01:42] Re :: link
čijo » doreen (10:47:02): no já kupuju určitě dvě týdne. petr je šílenější žrout másla a ghee mi vystačí na měsíc.

utubutu (10:10:33): no to je dost možný!:))
 
Sili
24. srpna 2017 [11:52:21] Re :: link
Sili » Tak my mame tak dve masla na mesic
A samoze me ani tak nedrasa tech sedesat korun navic jako ten rychlej cenovej skok

Ale asi chapu ze pro někoho kdo hodne masluje a malo vydělává to muze bejt vopruz
 
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 107-126 z 9466 :: dolů dospod >>