#PhoeniX »
zkus radši samotné semínka, v té směsi na kaši toho bude málo a semínka si můžeš přimíchat do čeho je libo
chia má právě jemnou skořápku semínka a díky tomu nějak moc namáčet nepotřebuje, probehne to v zažívání; jenže skořápka to furt je a pro nejlepší stravitelnost je ideální ji mechanicky zničit
namáčení u ořechů znám akorát jako metodu zbavení je látek které narušují trávení a vstřebatelnost živin, případně hořkosti... jako příklad třeba the most fucking famous activated almonds
"všechny ty ořechy a semínka" asi nejde takhle generalizovat.. ty namočené ořechy se zas suší, chiu po namočení už fakt do původního stavu nedostaneš, nicméně většina semínek je svojí slupkou nachystaná na to aby prošla a mohla vyklíčit, tyhle potřebujou rozdrtit nebo rozemlít, třeba lněné semínko drcené koupit jde docela normálně