::R@keta >> Generation Web Vol.2>>

nástěnka Pečení, smažení, dušení --- stats --- home

více...
26. dubna 2024 [7:04:00]
Rakeťáci © 2008-2012
(nápověda)
(starý úvod)
Pečení, smažení, dušení
...zkrátka vše kolem vaření!

:: homepage
vlastník: sibka ::
80 odběratelů ::
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 33-52 z 9467 :: dolů dospod >>
helvete
15. září 2019 [22:24:33] Re :: link
helvete » Ja ted zacal delat pecenou korenovou zeleninu na sadle a je to lahoda.
Bud jenom cervena repa s cibuli, nebo ruzne kombinace s repou/celerem/petrzeli/mrkvi/bataty... Osolit, opeprit, lzici sadla a pect hodku a pul na 180 v litinaku.
Jist se to da samotne, pripadne treba cervena repa s fetou nebo obyc balkanskym syrem je famozni.
 
Sili
15. září 2019 [20:48:43] Re :: link
Sili » Ryzovar rulez
 
Lord_Palda
* 15. září 2019 [19:59:21] Re :: link
Lord_Palda » doreen (17:54:26): #PhoeniX (19:54:59):

Zní to jako peklo, rýžovar za 500, italskou sushi rýži z alberta / makra, a poměr rýže:voda 1:1 a aź cvakne, je hotovo
 
#PhoeniX
15. září 2019 [19:54:59] Re :: link
#PhoeniX » doreen (17:54:26): chm, odměřovat objem vody a rýže zkoušelas?

nějaký známý objem (sklenička, kelímek, whatever) jasmínové rýže umyju na cedníku, případně třepáním v uzavíratelné nádobě a vyměňováním vody
vyklepnu do hrnce, doliju jeden a čtvt objemu vody, hodím to na nejmenší plynový hořák na sporáku na nejmenší plamen a přiklopím pokličkou
jak začne poskakovat odcházející párou, odklopím nebo hodím našikmo a nechám vodu vyvařit dokud se nepřestanou dělat bubliny... znovu zaklopím, dám tomu ještě třeba půl minuty s ohřevem a vypnu
za nějakých deset minut je rýže hotová, nechám vyvětrat páru, připadně poobracím vidličkou

jestli jsi zvyklá na rýži ve vodě, možná dej jeden a půl objemu, mi chutná sušší... trochu vody zůstane po mytí v rýži pokud se nenechá delší dobu odkapávat, s tím je taky potřeba počítat

jde to zvládat během dalšího vaření, zvláštní pozornost to potřebuje jenom ve chvíli kdy může dojít voda, po vypnutí ohřevu už se nepřipálí... a pak teda ještě nezapomenout odklopit poklici, větší objemy se můžou vevnitř převařit, malý hrnek stíhá vychladnout

hlavně během vaření nemíchat, začne se rozpouštět škrob odrbaný ze zrnek a místo vařené rýže je z toho nakonec lepidlo
 
Ing. Stinolez
15. září 2019 [18:49:37] Re :: link
 
doreen
15. září 2019 [17:54:36] Re :: link
doreen » Pro mě
 
doreen
15. září 2019 [17:54:26] Re :: link
doreen » #PhoeniX (1:31:23): proe je to třeba jediný způsob, jak uvařit jakž takž jedou rýži :/ :D
 
#PhoeniX
15. září 2019 [1:31:23] Re :: link
#PhoeniX » Ing. Stinolez (11:42:58): vypadá to věru hezky, ale ta rýže plovoucí v tekutině by mi moc nesedla, nebyl by ze mě dobrý japonec .(

btw
> preparing rice following the instruction on the package.
snad všechna rýže v česku na sobě má instrukce pro vaření v přebytku vody a slití přes cedník, nechápu kdo to vymyslel
 
Ing. Stinolez
20. května 2019 [11:42:58] Re :: link
Ing. Stinolez » Repost z Anime, manga, japanese, comics, cosplay nástěnky.

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--qZ1flyK8--/c_scale,f_auto,fl_progressive,q_80,w_800/ftqlejogvzaayyymdtll.jpg

Link zde https://anitay.kinja.com/japanese-cookbook-101-part-2-ochatsuke-1834877491
 
In.bloom
13. ledna 2019 [14:49:11] Re :: link
In.bloom » utubutu (12:50:32): mam pekarnu a stale nevim, co si o ni myslet. Jednou mi nadeli krasny nadychany bochnik a pak spadle cosi.. jsem z toho ob tyden frustrovana. Ale asi to bude tim, ze jsem ji dostala bez navodu a vse je jen pokus omyl
 
In.bloom
13. ledna 2019 [14:47:24] Re :: link
In.bloom » Tychi (16:28:41): jj tak ja si neumim Vanoce predstavit bez rohlicku a lineckeho, ale vim, ze kosicku budu delat pristi rok asi dvakrat tolik :)
 
utubutu
* 13. ledna 2019 [12:50:32] Re :: link
utubutu » ježíšek mi nadělil troubu na chleba. právě se ji snažím zprovoznit, ale ten návod je jak k raketoplánu a tolik možností a rad a návodů, jak upéct ten nejlepší (bezlepkový) chleba!
normálně stárnu, když mi pekárna na chleba přijde jako složitý vynález ďábla!
 
Tychi
10. ledna 2019 [16:28:41] Re :: link
Tychi » In.bloom (2:21:48): tak to jsem ráda. Já musím mít i jiné, páč tyhle košíčky mám nejradši, když už jsou aspoň půl hodiny v teple. A do té doby se baští to ostatní.
 
In.bloom
10. ledna 2019 [2:21:48] Re :: link
In.bloom » Tychi (19:57:15): tak moc moc dekuju. Manzel mi oznamil ze ani jiny uz delat nemusim, protoze tohle je jednoznacne nej a predcilo nejoblibenejsi marokanky ;)
 
Tychi
6. ledna 2019 [22:34:55] Re :: link
Tychi » Včera jsem vařila kuskus a trochu jsem se zamyslela při sypání pálivé papriky, takže jí tam přistálo asi víc. Oběd byl léčivý(o: protáhlo to dutiny dost.
 
Namarti
1. listopadu 2018 [22:31:56] Re :: link
Namarti » tohle vůbec nekřupe, je hodně měkký, ani nepotřebuje žádnej extra čas na odležení...a samozřejmě chutná trochu jinak než klasický linecký, ale v kombinaci s kyselou marmeládou je moc dobrý (už od léta se těším, až ho namažu mojí letošní mirabelkovou, chmm)
 
Sili
30. října 2018 [22:18:45] Re :: link
Sili » tyjo...to linecky vypada hezky. fakt je to dobry? mne prijde vsechno z akykoliv zdravejsi mouky nez obyc takovy jakoby...krupavy a susenkoidni
 
Namarti
30. října 2018 [21:44:15] Re :: link
Namarti » Já se snažím i na Vánoce péct něco trochu zdravějšího a kupodivu to má úspěch, nejvíc linecký
https://www.zasadnezdrave.cz/recepty/mandlove-linecke-ne-cukr-ovi/
engadiener (dávám dovnitř většinou vlašáky, brusinky a meruňky)
https://kitchenette.cz/clanek/124-engadiener
a tyhle hvězdičky (a do polevy přidávám pomerančovou esenci nebo olej)
https://www.albert.cz/recepty/spaldovodatlove-hvezdicky
Sry za ty odkazy, ale neumim to tak sofistikovaně jako klárumka :))
 
Sili
26. října 2018 [21:17:55] Re :: link
Sili » a pernicky!
 
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 33-52 z 9467 :: dolů dospod >>