::R@keta >> Generation Web Vol.2>>

nástěnka Pečení, smažení, dušení --- stats --- home

více...
9. května 2025 [9:00:52]
Rakeťáci © 2008-2012
(nápověda)
(starý úvod)
Pečení, smažení, dušení
...zkrátka vše kolem vaření!

:: homepage
vlastník: sibka ::
80 odběratelů ::
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 46-65 z 9466 :: dolů dospod >>
In.bloom
10. ledna 2019 [2:21:48] Re :: link
In.bloom » Tychi (19:57:15): tak moc moc dekuju. Manzel mi oznamil ze ani jiny uz delat nemusim, protoze tohle je jednoznacne nej a predcilo nejoblibenejsi marokanky ;)
 
Tychi
6. ledna 2019 [22:34:55] Re :: link
Tychi » Včera jsem vařila kuskus a trochu jsem se zamyslela při sypání pálivé papriky, takže jí tam přistálo asi víc. Oběd byl léčivý(o: protáhlo to dutiny dost.
 
Namarti
1. listopadu 2018 [22:31:56] Re :: link
Namarti » tohle vůbec nekřupe, je hodně měkký, ani nepotřebuje žádnej extra čas na odležení...a samozřejmě chutná trochu jinak než klasický linecký, ale v kombinaci s kyselou marmeládou je moc dobrý (už od léta se těším, až ho namažu mojí letošní mirabelkovou, chmm)
 
Sili
30. října 2018 [22:18:45] Re :: link
Sili » tyjo...to linecky vypada hezky. fakt je to dobry? mne prijde vsechno z akykoliv zdravejsi mouky nez obyc takovy jakoby...krupavy a susenkoidni
 
Namarti
30. října 2018 [21:44:15] Re :: link
Namarti » Já se snažím i na Vánoce péct něco trochu zdravějšího a kupodivu to má úspěch, nejvíc linecký
https://www.zasadnezdrave.cz/recepty/mandlove-linecke-ne-cukr-ovi/
engadiener (dávám dovnitř většinou vlašáky, brusinky a meruňky)
https://kitchenette.cz/clanek/124-engadiener
a tyhle hvězdičky (a do polevy přidávám pomerančovou esenci nebo olej)
https://www.albert.cz/recepty/spaldovodatlove-hvezdicky
Sry za ty odkazy, ale neumim to tak sofistikovaně jako klárumka :))
 
Sili
26. října 2018 [21:17:55] Re :: link
Sili » a pernicky!
 
klárumka
26. října 2018 [21:14:31] Re :: link
klárumka » určitě vosí hnízda! já je loni dělala podle my cooking diary a byly skvělý, akorát já teda formičku vysypávám krystalovym cukrem ;)
 
In.bloom
26. října 2018 [20:11:15] Re :: link
In.bloom » Oooooo zni skvele a urcite budou i dobre v krabickach vypadat hmmm... dekuji :)
 
Tychi
26. října 2018 [19:57:15] Re :: link
Tychi » Nezmizí, páč si jich dělám hodně a musím si vždycky nějaké schovat, abych měla co jíst, ale mizí to děsně rychle.. Stejnou náplň cpeme i do trubiček z lineckého těsta, taky dobré, jen se jí tam vejde méně(o:
Použité suroviny receptu Košíčky s čokoládou a smetanovým karamelem:
300 g hotového lineckého těsta | 300 g čokolády na vaření | 2 dl smetany | 150 g másla | 100 g moučkového cukru | tuk na vymazání formiček | mandle na ozdobení | Smetanový karamel: | 200 g krupicového cukru | 2 dl smetany

Postup přípravy receptu Košíčky s čokoládou a smetanovým karamelem:

Linecké těsto vtlačíme do formiček na košíčky a pečeme asi 10 minut. Pak vyklepneme. Smetanu přivedeme k varu, přidáme nastrouhanou čokoládu, máslo a moučkový cukr. Povaříme a necháme vychladnout. Pak krém našleháme a rozdělíme do košíčků. Krupicový cukr rozpustíme za stálého míchání na světlý karamel, přilijeme smetanu, krátce povaříme, necháme vychladnout a pak nalijeme na naplněné košíčky. Ozdobíme mandlí.
 
In.bloom
26. října 2018 [19:32:40] Re :: link
In.bloom » Vanocni cukroviiii... budu pect pro rodinu letos cukrovi a zajimalo by me, jestli nemate nejake skvele recepty na nejlepsi cukrovi, ktere zmizi behem nekolika dni :)
 
sibka
* 19. července 2018 [15:34:42] Re :: link
sibka » utubutu (6:49:07): zalezi na ovoci. kazde ma jiny obsah pektinu, ktery prave zpusobuje to zelirovani. pokud ho ma malo a zadny bys nepridala, mela bys tu marmosku moc tekutou, nebo bys ji musela strasne dlouho varit, coz neni uplne zadouci.
ty pridane konzervanty v gelfixu apod. by mely zajistit vetsi trvanlivost. ale tu castecne dela i samotny cukr, pripadne citronova stava.
 
doreen
19. července 2018 [9:31:31] Re :: link
doreen » Sili (18:49:51): koukám na složení oranžového želírovacího cukru a s tím bio, eko, kdovíco bych teda byla opatrná :D
 
Sili
19. července 2018 [8:39:31] Re :: link
Sili » Je to kvuli struktuře a konzervaci imho.
Kazdopadne nerunky maji vic prirodniho pektinu nez jahody, ty se vetsinou zelirovat musi. Rybiz min, broskve vic, jak jsou na tom tresne netuším
 
utubutu
* 19. července 2018 [6:49:07] Re :: link
utubutu » Dik!
Ja jsem vcera koukala na nejaky video recepty a tam to zvladli jen s cukrem a citronem/soli a zadny zazracny sacky do toho nedavali. A ja jsem imho v minulosti pri pokusu o merunkou marmosku taky nic zelirovaciho nepouzivala. Je to kvuli strukture vysledneho produktu nebo jeste to ma dalsi funkci navic?
 
sibka
* 18. července 2018 [23:19:51] Re :: link
sibka » utubutu (20:50:06): ucila jsem se ted zavarovat s mamou a konkrétně u te visnove (to je ale nahoda!) jsme postupovaly takto:
-vypeckovane visne vlozit do hrnce s privest k varu (pusti spoustu stavy,takze voda neni treba. Jen je potreba michat :)
-pridat prirodni pektin (v gelfixu jsou jeste nejake konzervanty navic- myslim,ze kys.citronova. nic zabijackeho,ale proc si to neudelat jeste vic bio :) a nechat provarit cca 5 min. Mnozstvi z hlavy nevim,je to v poměru k mnozstvi ovoce (viz https://www.gresik.cz/ostatni-vyrobky/1424-citrusovy-pektin/)
-pridat cukr v pomeru 2:1 (ovoce:cukr)
-varit za staleho michani + mozno sbirat penu. Ze je hotovo poznas,kdyz si kapnes trosku hmoty na talirek a zacne ti zelirovat,tedy nesteka.
-nalit do sklenic viz Sili
 
Sili
18. července 2018 [21:13:27] Re :: link
Sili » no, muzes asi pouzit normalni cukr, ale pak tam musis dat malej pytlik toho gelfixu nebo jak se jmenuje ta zelirovaci latka. ten zelirovaci cukr uz ji ma v sobe.

s tou vodou si ted nejsem jista...ale myslim ze ne. ona vetsina ovoce je dost vodova kdyz to rozmixujes.
 
utubutu
* 18. července 2018 [20:50:06] Re :: link
utubutu » A nijak nepodlevam vodou?
A muzu misto zelirovaciho pouzit normalni krystal/trtinovej?
 
Sili
18. července 2018 [19:10:07] Re :: link
Sili » Jj, dle vkusu kazdeho soudruha
Ja nerada kdyz jsou v tom velký kousky

Mam od predlonska jahodovoboruvkovou tresnovovisnovou a spendlikovobroskvovou... Vsechno ovoce krome boruvek domácí a nom nom
 
Lidumil Všehomír
* 18. července 2018 [19:01:53] Re :: link
Lidumil Všehomír » utubutu (17:37:33): jako Sili akorát bez mixování + do višňové dáváme rum
 
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 46-65 z 9466 :: dolů dospod >>