doreen »
uri (13:02:27):
s těma vločkama to právě není tak úplně pravda, i složitý sacharid se trávením hned začne rozpadat na jednoduchý, jen to trvá o trochu dýl a ta glukózová/inzulinová vlna je pozvolnější. navíc málokdo jí ovesnou kaši bez nějaké doslazovací složky
fakt to chce doplnit aspoň nějakým proteinem ;)
s ořechama mám teď trochu komplikovaný vztah, údajně jsou to tuky někde na půl cesty mezi nasycenýma a nenasycenýma
já mám cholesterol zvýšený geneticky bez ohledu na stravu, takže o tom mám načteno celkem dost.. a tu spojitost s obalováním tepen fakt nikdy nikdo reálně nepotvrdit, pravděpodobně v tom hraje roli i něco dalšího, ale zatím nikdo neví co. trochu naslepo se na základě toho v minulosti démonizovaly živočišné tuky (které jsou ve výsledku ale pravděpodobně mnohem zdravější než rafinované rostlinné oleje, a vlastně to celé dost možná byl komplot potravinářů, kteří si hodili mincí, zda bude zlo tuk nebo cukr).
ale jako jo, míň žrát a víc se hýbat, tím člověk nikdy nic nezkazí :D