::R@keta >> Generation Web Vol.2>>

nástěnka Pečení, smažení, dušení --- stats --- home

více...
13. června 2025 [19:19:04]
Rakeťáci © 2008-2012
(nápověda)
(starý úvod)
Pečení, smažení, dušení
...zkrátka vše kolem vaření!

:: homepage
vlastník: sibka ::
80 odběratelů ::
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 54-73 z 9466 :: dolů dospod >>
Tychi
26. října 2018 [19:57:15] Re :: link
Tychi » Nezmizí, páč si jich dělám hodně a musím si vždycky nějaké schovat, abych měla co jíst, ale mizí to děsně rychle.. Stejnou náplň cpeme i do trubiček z lineckého těsta, taky dobré, jen se jí tam vejde méně(o:
Použité suroviny receptu Košíčky s čokoládou a smetanovým karamelem:
300 g hotového lineckého těsta | 300 g čokolády na vaření | 2 dl smetany | 150 g másla | 100 g moučkového cukru | tuk na vymazání formiček | mandle na ozdobení | Smetanový karamel: | 200 g krupicového cukru | 2 dl smetany

Postup přípravy receptu Košíčky s čokoládou a smetanovým karamelem:

Linecké těsto vtlačíme do formiček na košíčky a pečeme asi 10 minut. Pak vyklepneme. Smetanu přivedeme k varu, přidáme nastrouhanou čokoládu, máslo a moučkový cukr. Povaříme a necháme vychladnout. Pak krém našleháme a rozdělíme do košíčků. Krupicový cukr rozpustíme za stálého míchání na světlý karamel, přilijeme smetanu, krátce povaříme, necháme vychladnout a pak nalijeme na naplněné košíčky. Ozdobíme mandlí.
 
In.bloom
26. října 2018 [19:32:40] Re :: link
In.bloom » Vanocni cukroviiii... budu pect pro rodinu letos cukrovi a zajimalo by me, jestli nemate nejake skvele recepty na nejlepsi cukrovi, ktere zmizi behem nekolika dni :)
 
sibka
* 19. července 2018 [15:34:42] Re :: link
sibka » utubutu (6:49:07): zalezi na ovoci. kazde ma jiny obsah pektinu, ktery prave zpusobuje to zelirovani. pokud ho ma malo a zadny bys nepridala, mela bys tu marmosku moc tekutou, nebo bys ji musela strasne dlouho varit, coz neni uplne zadouci.
ty pridane konzervanty v gelfixu apod. by mely zajistit vetsi trvanlivost. ale tu castecne dela i samotny cukr, pripadne citronova stava.
 
doreen
19. července 2018 [9:31:31] Re :: link
doreen » Sili (18:49:51): koukám na složení oranžového želírovacího cukru a s tím bio, eko, kdovíco bych teda byla opatrná :D
 
Sili
19. července 2018 [8:39:31] Re :: link
Sili » Je to kvuli struktuře a konzervaci imho.
Kazdopadne nerunky maji vic prirodniho pektinu nez jahody, ty se vetsinou zelirovat musi. Rybiz min, broskve vic, jak jsou na tom tresne netuším
 
utubutu
* 19. července 2018 [6:49:07] Re :: link
utubutu » Dik!
Ja jsem vcera koukala na nejaky video recepty a tam to zvladli jen s cukrem a citronem/soli a zadny zazracny sacky do toho nedavali. A ja jsem imho v minulosti pri pokusu o merunkou marmosku taky nic zelirovaciho nepouzivala. Je to kvuli strukture vysledneho produktu nebo jeste to ma dalsi funkci navic?
 
sibka
* 18. července 2018 [23:19:51] Re :: link
sibka » utubutu (20:50:06): ucila jsem se ted zavarovat s mamou a konkrétně u te visnove (to je ale nahoda!) jsme postupovaly takto:
-vypeckovane visne vlozit do hrnce s privest k varu (pusti spoustu stavy,takze voda neni treba. Jen je potreba michat :)
-pridat prirodni pektin (v gelfixu jsou jeste nejake konzervanty navic- myslim,ze kys.citronova. nic zabijackeho,ale proc si to neudelat jeste vic bio :) a nechat provarit cca 5 min. Mnozstvi z hlavy nevim,je to v poměru k mnozstvi ovoce (viz https://www.gresik.cz/ostatni-vyrobky/1424-citrusovy-pektin/)
-pridat cukr v pomeru 2:1 (ovoce:cukr)
-varit za staleho michani + mozno sbirat penu. Ze je hotovo poznas,kdyz si kapnes trosku hmoty na talirek a zacne ti zelirovat,tedy nesteka.
-nalit do sklenic viz Sili
 
Sili
18. července 2018 [21:13:27] Re :: link
Sili » no, muzes asi pouzit normalni cukr, ale pak tam musis dat malej pytlik toho gelfixu nebo jak se jmenuje ta zelirovaci latka. ten zelirovaci cukr uz ji ma v sobe.

s tou vodou si ted nejsem jista...ale myslim ze ne. ona vetsina ovoce je dost vodova kdyz to rozmixujes.
 
utubutu
* 18. července 2018 [20:50:06] Re :: link
utubutu » A nijak nepodlevam vodou?
A muzu misto zelirovaciho pouzit normalni krystal/trtinovej?
 
Sili
18. července 2018 [19:10:07] Re :: link
Sili » Jj, dle vkusu kazdeho soudruha
Ja nerada kdyz jsou v tom velký kousky

Mam od predlonska jahodovoboruvkovou tresnovovisnovou a spendlikovobroskvovou... Vsechno ovoce krome boruvek domácí a nom nom
 
Lidumil Všehomír
* 18. července 2018 [19:01:53] Re :: link
Lidumil Všehomír » utubutu (17:37:33): jako Sili akorát bez mixování + do višňové dáváme rum
 
Sili
18. července 2018 [18:52:23] Re :: link
Sili » Kdyz mas sladsi ovoce, muzes dat i cukr 3:1
Znaci to, ze na tri dily ovoce je jeden dil cukru
 
Sili
18. července 2018 [18:49:51] Re :: link
Sili » utubutu (17:37:33): marmelada je to nejlehci. Vypeckujes, rozmixujes, nalejes do kastrolu, pridas zelirovaci cukr myslim 2:1 (ten oranzovy), privedes k varu, varici nalejes do vydesinfikovanych/novych sklenic, co nejplnejsi... Rychle zavres, otocis vzhuru nohama az to vystydne tak otocis zpet a uskladnis.

Geniální, jednoduché, levné, chutne, bio, eko, kdovico... Jak nejsem hospodynka, tak vubec nechapu kdo kupuje marmelady, kdyz jsou drahý a hnusny a udelat domaci je lehčí nez upect babovku
 
utubutu
* 18. července 2018 [17:37:33] Re :: link
utubutu » A ty marmelady delate jak, kdyz mam visne, sklenici a nulovy zavarovaci znalosti?
 
Lidumil Všehomír
* 18. července 2018 [13:27:21] Re :: link
Lidumil Všehomír » popel (10:59:54): Dej navrch panáka vodky, drží se nahoře a zakonzervuje to. Navíc se pak můžeš těšit na otevření každé nové lahve :)
 
Sili
18. července 2018 [11:45:50] Re :: link
Sili » popel (10:59:54): tahle delam ten panpeliskovej se zázvorem a je to cajk. Víc cukru tam davam jedine proto, ze chci aby to vypadalo vic jako med
 
popel
18. července 2018 [10:59:54] Re :: link
popel » Do mrazaku se mi nic nevejde, tam ma pes maso. Takze bych to uvarila a horky nalila do sklenic, nechala dnem vzhuru vystydnout a skladovala neotevreny ve spizce. Mama takhle dela rymovnikovej sirup (kterej mne teda nechutna) a vydrzi ji to.
Zkusim dneska udelat zazvorak podle receptu s vetsim mnozstvim suroviny na mene cukru a uvidime, jak to dopadne.
 
Sili
18. července 2018 [10:53:09] Re :: link
Sili » Ja vzdy do marmelad, medu i sirupu davam tak o tretinu min cukru nez pisou recepty. A neva to. Vetsinou dam vic te suroviny a i treba citronu... Mam radsi když je to jakoby esence te byliny / ovoce atd... Nez sladka stava s příchutí.

Technologicky asi zalezi jak to chces uchovavat. Ja med se zazvorem jenom varici nalila do sklenice a vydrzel. Tam bylo myslím kilo trtinovyho cukru na litr vody. A je takovej hustsi. Bezovej sirup delam tak 3/4kg na litr a jeden citron a je to akorat.. Ale ty ani nevarim a davam do mrazaku. Konzervuju kys.citronovou a vyvarim nacini a zda se ze to staci.
 
popel
18. července 2018 [10:19:38] Re :: link
popel » Děláte někdo doma sirupy? Ráda bych uvařila zázvorovej, ale co jsem koukala na internetu, dost se liší poměry množství zázvoru a cukru. Třeba na Apetitu mají kilo cukru na 120 g zázvoru, zatímco třeba na Chutích píšou ani ne půl kila na 220 g zázvoru. Já bych to klidně udělala míň sladký, jen nevim, jestli tam to množství cukru nemá nějakej technologickej význam?
 
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 54-73 z 9466 :: dolů dospod >>