sibka »
utubutu (20:50:06): ucila jsem se ted zavarovat s mamou a konkrétně u te visnove (to je ale nahoda!) jsme postupovaly takto:
-vypeckovane visne vlozit do hrnce s privest k varu (pusti spoustu stavy,takze voda neni treba. Jen je potreba michat :)
-pridat prirodni pektin (v gelfixu jsou jeste nejake konzervanty navic- myslim,ze kys.citronova. nic zabijackeho,ale proc si to neudelat jeste vic bio :) a nechat provarit cca 5 min. Mnozstvi z hlavy nevim,je to v poměru k mnozstvi ovoce (viz https://www.gresik.cz/ostatni-vyrobky/1424-citrusovy-pektin/)
-pridat cukr v pomeru 2:1 (ovoce:cukr)
-varit za staleho michani + mozno sbirat penu. Ze je hotovo poznas,kdyz si kapnes trosku hmoty na talirek a zacne ti zelirovat,tedy nesteka.
-nalit do sklenic viz Sili