::R@keta >> Generation Web Vol.2>>

nástěnka Pečení, smažení, dušení --- stats --- home

více...
19. dubna 2024 [10:37:09]
Rakeťáci © 2008-2012
(nápověda)
(starý úvod)
Pečení, smažení, dušení
...zkrátka vše kolem vaření!

:: homepage
vlastník: sibka ::
80 odběratelů ::
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 26-45 z 9467 :: dolů dospod >>
doreen
17. září 2019 [12:49:55] Re :: link
doreen » #PhoeniX (0:25:10): i u stejného druhu ale záleží na značce.. Rýži na sladkou už jedině z thajské lepivé ;)
 
Dotmaik
* 17. září 2019 [0:31:38] Re :: link
Dotmaik » #PhoeniX (0:25:10): Je to tak, vodu musis nechat vcucnout
 
#PhoeniX
17. září 2019 [0:25:10] Re :: link
#PhoeniX » doreen (8:38:45): sám už jinou než jasmínovou nekupuju, obyčejná dlouhozrnná stojí za prd a jídelnová parboiled je vyloženě sračka...
dlouho jsem neměl sladký rýžový nákyp, ten je nejlepší z kulatozrnné rýže, dal bych tomu 1,5 objemu (v tomhle případě mléka místo vody)
zajímavý případ je basmati, u té bych si taky nebyl jistý, tušímže po vyprání a okapání je potřeba zbylou vodu nechat vcucnout, díky tomu se pak zrnka natahují do délky a pokud je jí víc, dokáže rýžovaru nebo hrnci nadzvednout dekl
https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/883/854/c12.jpg

guano (2:05:23): právě ta asociace s bramborou tak nějak nabízí ten ženský rod, ale v životě jsem snad nikoho neslyšel používat jednotné číslo
naprostá většina lidí batáty furt nezná a neví jak jsou dobré
 
doreen
16. září 2019 [8:38:45] Re :: link
doreen » #PhoeniX (19:54:59): zkoušela, jenže ten poměr je u každého druhu rýže jiný a má to já nemám kapacitu :D

Můj muž dělá super rýži v troubě, takže mě to zas tak netrápí. A rýžovar mít nemůžeme, protože se bojí, že se ho pak zbavím :D
 
guano
16. září 2019 [2:05:23] Re :: link
guano » #PhoeniX (22:59:53): #PhoeniX (23:02:49): na tohle bych taky ráda někdy našla odpověď, ideálně v příručce .D pořád někde čteme "batáty", z čehož nelze nic poznat, a já teda rozhodně řikám "ten batát" a něco "z batátů", protože "ta batáta" a něco "z batát" mi zní fakt divně. ačkoliv "batáta" by třeba po vzoru "brambora" mohlo dávat větší smysl .D
 
#PhoeniX
15. září 2019 [23:02:49] Re :: link
#PhoeniX » (nebo je správně jeden batát?)
 
#PhoeniX
15. září 2019 [22:59:53] Re :: link
#PhoeniX » jednu batátu mám v lednici, dík za připomenutí .)
 
helvete
15. září 2019 [22:24:33] Re :: link
helvete » Ja ted zacal delat pecenou korenovou zeleninu na sadle a je to lahoda.
Bud jenom cervena repa s cibuli, nebo ruzne kombinace s repou/celerem/petrzeli/mrkvi/bataty... Osolit, opeprit, lzici sadla a pect hodku a pul na 180 v litinaku.
Jist se to da samotne, pripadne treba cervena repa s fetou nebo obyc balkanskym syrem je famozni.
 
Sili
15. září 2019 [20:48:43] Re :: link
Sili » Ryzovar rulez
 
Lord_Palda
* 15. září 2019 [19:59:21] Re :: link
Lord_Palda » doreen (17:54:26): #PhoeniX (19:54:59):

Zní to jako peklo, rýžovar za 500, italskou sushi rýži z alberta / makra, a poměr rýže:voda 1:1 a aź cvakne, je hotovo
 
#PhoeniX
15. září 2019 [19:54:59] Re :: link
#PhoeniX » doreen (17:54:26): chm, odměřovat objem vody a rýže zkoušelas?

nějaký známý objem (sklenička, kelímek, whatever) jasmínové rýže umyju na cedníku, případně třepáním v uzavíratelné nádobě a vyměňováním vody
vyklepnu do hrnce, doliju jeden a čtvt objemu vody, hodím to na nejmenší plynový hořák na sporáku na nejmenší plamen a přiklopím pokličkou
jak začne poskakovat odcházející párou, odklopím nebo hodím našikmo a nechám vodu vyvařit dokud se nepřestanou dělat bubliny... znovu zaklopím, dám tomu ještě třeba půl minuty s ohřevem a vypnu
za nějakých deset minut je rýže hotová, nechám vyvětrat páru, připadně poobracím vidličkou

jestli jsi zvyklá na rýži ve vodě, možná dej jeden a půl objemu, mi chutná sušší... trochu vody zůstane po mytí v rýži pokud se nenechá delší dobu odkapávat, s tím je taky potřeba počítat

jde to zvládat během dalšího vaření, zvláštní pozornost to potřebuje jenom ve chvíli kdy může dojít voda, po vypnutí ohřevu už se nepřipálí... a pak teda ještě nezapomenout odklopit poklici, větší objemy se můžou vevnitř převařit, malý hrnek stíhá vychladnout

hlavně během vaření nemíchat, začne se rozpouštět škrob odrbaný ze zrnek a místo vařené rýže je z toho nakonec lepidlo
 
Ing. Stinolez
15. září 2019 [18:49:37] Re :: link
 
doreen
15. září 2019 [17:54:36] Re :: link
doreen » Pro mě
 
doreen
15. září 2019 [17:54:26] Re :: link
doreen » #PhoeniX (1:31:23): proe je to třeba jediný způsob, jak uvařit jakž takž jedou rýži :/ :D
 
#PhoeniX
15. září 2019 [1:31:23] Re :: link
#PhoeniX » Ing. Stinolez (11:42:58): vypadá to věru hezky, ale ta rýže plovoucí v tekutině by mi moc nesedla, nebyl by ze mě dobrý japonec .(

btw
> preparing rice following the instruction on the package.
snad všechna rýže v česku na sobě má instrukce pro vaření v přebytku vody a slití přes cedník, nechápu kdo to vymyslel
 
Ing. Stinolez
20. května 2019 [11:42:58] Re :: link
Ing. Stinolez » Repost z Anime, manga, japanese, comics, cosplay nástěnky.

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--qZ1flyK8--/c_scale,f_auto,fl_progressive,q_80,w_800/ftqlejogvzaayyymdtll.jpg

Link zde https://anitay.kinja.com/japanese-cookbook-101-part-2-ochatsuke-1834877491
 
In.bloom
13. ledna 2019 [14:49:11] Re :: link
In.bloom » utubutu (12:50:32): mam pekarnu a stale nevim, co si o ni myslet. Jednou mi nadeli krasny nadychany bochnik a pak spadle cosi.. jsem z toho ob tyden frustrovana. Ale asi to bude tim, ze jsem ji dostala bez navodu a vse je jen pokus omyl
 
In.bloom
13. ledna 2019 [14:47:24] Re :: link
In.bloom » Tychi (16:28:41): jj tak ja si neumim Vanoce predstavit bez rohlicku a lineckeho, ale vim, ze kosicku budu delat pristi rok asi dvakrat tolik :)
 
utubutu
* 13. ledna 2019 [12:50:32] Re :: link
utubutu » ježíšek mi nadělil troubu na chleba. právě se ji snažím zprovoznit, ale ten návod je jak k raketoplánu a tolik možností a rad a návodů, jak upéct ten nejlepší (bezlepkový) chleba!
normálně stárnu, když mi pekárna na chleba přijde jako složitý vynález ďábla!
 
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 26-45 z 9467 :: dolů dospod >>